Wednesday, October 5, 2011

KEISTIMEWAAN nya ialah :
 • Semua kandungan Cream Bio-Ever adalah terdiri daripada tumbuhan semulajadi.
 • Bio-Ever amat berkesan terhadap wanita dan lelaki yang mengalami tanda-tanda penuaan seperti :
 1. Otot mengendur
 2. Kulit kurang keanjalan.
 3. Kulit kering
 4. Kedutan dan garisan halus
 5. Pigmentasi
 6. Gejala Menopous (Lemah, Emosi tidak Stabil, Berat Badan Meningkat, dll)
 • Bio-Ever adalah cara yang cepat, senang dan berkesan untuk melicinkan dan menegangkan kulit TANPA SUNTIKAN atauPEMBEDAHAN!!. Mengapa perlu SUNTIK atau BEDAH jika ada cara yang lebih NATURAL! ;)
Selain itu kelebihan lain yang boleh didapati apabila anda menggunakan Bio-Ever ini adalah :
 • Menegangkan kulit dan mengurangkan kedutan
 • Memperbaiki kulit supaya ia kelihatan licin dan berseri-seri
 • Menghilangkan tanda-tanda penuaan kulit seperti bintik pigmen, warna kulit yang tidak sekata dan kekasaran kulit.
 • Pelembab yang berupaya meremaja dan menyegarkan kulit anda.
 • memulihkan keadaan kulit yang kering supaya ia menjadi lebih sihat dan bereri.
 • Menyingkirkan sel kulit mati pada permukaan kulit, meningkatkan metabolisme dan membolehkan pertumbuhan sel kulit yang sihat dan memulihkan keanjalan kulit.
 • Kesan keanjalan pada payudara, lengan dan perut apabila disapukan pada bahagian-bahagian ini.
 • Membantu meningkatkan paras kolestrol HDL(kolestrol yang baik) untuk mereka yang berusia.
APAKAH KANDUNGAN BIO-EVER?
Kandungan utama di dalam Bio-Ever adalah WILD YAM, SOYA BEAN, dan PEGAGA. Bio~Ever menggunakan SISTEM BIO_TEKNOLOGI (liposom) untuk menghantar kebaikan rumusan aktif bersaiz NANO iaitu WILD YAM, SOYA BEAN dan PEGAGA secara terus ke dalam saluran darah melalui penggunaan luaran pada kulit. Saiz liposom yang kecil boleh menghantar dan membebaskan rumusan aktif yang diperlukan dengan tepat ke dalam badan.

TAHUKAH ANDA APAKAH KELEBIHAN WILD YAM?
Unsur utama yang terdapat dalam Wild Yam adalah saponis(dioscin, ditukar kepada diosgenin), kanji, alkaloid dan tannnis. Diosgenin mempunyai struktur molekul yang serupa dengan DHEA.DHEA(Dehydroepiandrosterone) adalah hormon semula jadi yang disistesis oleh kelenjar adrenal. 

APAKAH FUNGSI DHEA?
Paras DHEA menurun sejajar dengan peningkatan umur. DHEA mencecah paras tertinggi pada umur kira-kira 21 dan menurun sebanyak 90%  semasa mencapai umur 75. DHEA merupakan hormon yang berupaya memulihkan wajah muda, melambatkan proses penuaan, mengurangkan lemak, menguatkan ingatan, mencegah osteoporosis dan meningkatkan libido. DHEA akan ditukar kepada estrogen (hormon seks wanita) dan androgen (hormon seks lelaki).

DARI MANAKAH WILD YAM DIPEROLEHI?
Wild Yam boleh didapati di United States (timur dan pertengahan barat), Latin Amerika, China, Afrika, Peru dan India. Nama Sintifik Wild Yam ialah Dioscorea Villosa. Ia juga dikenali sebagai Mexican Wild Yam, Shan-Yao, China Root, Yuma, Colic Root dan Aluka.
APAKAH KEBAIKAN WILD YAM?
 • Wild Yam mempunyai pelbagai manfaat dalam bidang perubatan. Ia mampu mengekalkan fungsi normal fizikal badan dan organ seksual lelaki dan perempuan agar memulihkan semangat muda.
 • Wild Yam boleh merangsang ovari untuk menghasilkan progesterone dan estrogen yang seimbang, menjadikan ia alternatif yang porpular untuk hormon sintetik bagi wanita yang mengalami gejala PMS atau monopos.
 • Unsur yang terkandung dalam Wild Yam, iaitu Alkaloids  boleh membantu melegakan otot. Ia juga berupaya melegakan kekejangan menstrual dan endometriosis.
 • Merangsang penghasilan kolagen untuk memulihkan keremajaan kulit.
 • Ekstrak Wild Yam akan meningkatkan paras HDL (kolestrol baik) untuk orang yang berusia.
BAGAIMANAKAH DENGAN KEBERKESANANNYA?
Kulit kita berupaya menyerap unsur-unsur yang bersentuhan dengannya. Apabila Wild Yam diserap ke dalam kulit, unsurnya seperti diosgenin akan dibawa oleh peredaran darah atau disimpan dalam tisu badan. Kesannya amat signifikan kerana khasiat dan vitamin tidak akan diedar melalui sistem penghadaman dan organ hati, nutrien tidak akan dicernakan dan hilang keberkesanannya.
BAGAIMANAKAH WILD YAM BERFUNGSI UNTUK MENGANJALKAN PAYUDARA?
Diosgenin yang terkandung dalam Wild Yam adalah sejenis phytoestrogen yang serupa dengan struktur progesteron dalam badan manusia. apabila Wild Yam disapu pada bahagian seperti payudara, ia mudah diserap kedalam kulit dan dikumpul di tisu payudara lalu merangsang pertumbuhan tisu mamari dan membantu memulihkan sel-sel di sekitar payudara supaya payudara kelihatan anjal dan tegang.


No comments:

Post a Comment